13 مرداد 1393 - 8:27
شناسه خبر: 116
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
رییس کمیسیون سرمایهگذاری اتاق بازرگانی ایران خبر داد
وزارت صنعت به دنبال راهی برای استفاده از منابع صندوق توسعه ملی
محدودیتهای سازمانهای توسعهای در دریافت منابع از صندوق توسعه ملی برطرف میشود.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمنهای صنایع غذایی ایران، مسعود گل شیرازی، رییس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه اقداماتی که نمایندگان بخش خصوصی در جلسات خود نسبت به انجام آن به نتیجه میرسند می تواند سرمنشاء تحولات مثبت در حوزه اقتصاد باشد، گفت: در جلسه کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق ایران حجم نقدینگی ، کمبود منابع و تسهیلات و ... به عنوان مشکلات بزرگی که بنگاههای تولیدی با آن روبرو هستند مطرح شده است.
وی ادامه داد: میزان نقدینگی در سال 1390 بالغ بر 354 هزار میلیارد تومان و در سال 1392 بالع بر 600 هزار میلیارد تومان بوده است بدین معنی که رشد نقدینگی با شیب 25 درصد افزایش یافته است.
گل شیرازی با اشاره به اینکه باوجود افزایش 25 درصدی نقدینگی برای واحدهای تولیدی موجود نبوده است، گفت: از میزان 600 هزار میلیارد تومان 547 هزار میلیارد تومان عدد سپرده گذاری در بانکها است که قریب 25 درصد منابع بانکی منابع قرض الحسنه دیداری ، 35 درصد قرض الحسنه کوتاه مدت و 42 درصد سپرده گذاری بلند مدت بوده است.
رییس کمیسیون سرمایهگذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه نرخ تمام شده پول در بازار کمتر از 17 درصد متصور است، بیان کرد: استان های البرز، اصفهان و اراک به عنوان مثلث صنعت از کمترین نیاز برخوردار بوده و این درحالی است که این استان ها به عنوان قطب های صنعت باید از بیشترین حمایت در تسهیلات بانکی بهرهمند میشدند.
وی با تاکید بر اینکه میانگین بازده سالانه بورس 42 درصد است، بیان کرد: بازده سالانه دلار 16 درصد، بازده سالانه بازار مسکن 20 درصد و بازده طلا نیز 22 درصد است.
وی خاطرنشان کرد: ماده 34 قانون پولی و بانکی خرید و فروش کالا در بانکها را ممنوع کرده است. حتی بانک مرکزی ماه قبل در این زمینه بخش نامهای را صادر کرده است ولی کافی نیست و باید مسوولان کشور این مهم را بازبینی کنند.
وی در پایان با تاکید بر اینکه وزارت صنعت لایحه ای در دست تنظیم دارد که مربوط به منابع صندوق توسعه ملی است، گفت: پیش از این قرار بود منابع این صندوق خرج صنعت شود که متاسفانه صرف دیون و بدهیهای دولت شد. براساس این لایحه محدودیت سازمانهای توسعهای باید رفع شود.
منبع: ایسنا